Ciorba de dovlecel cu fasole verde

de Merisor in Ciorbe, 10 Iul 2013 | 23709 vizualizari

 

A primit calificativul de cea mai buna ciorba fara carne, dupa ce intai au strambat din nas.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mai mare
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2 ardei
  • 1/2 Kg fasole verde
  • 5 linguri rosii cu legume pentru ciorba
  • sare
  • 1 legatura marar verde
  • 3 L apa
  • 3 linguri ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecel cu fasole verde:

Curatam dovlecelul de interior si de coaja, il spalam si il taiem cubulete.

Fasolea verde o curatam de capete, o spalam si o rupem in trei bucati fiecare, sa fie mai micuta.

Curatam ceapa, morcovul, le sapalm, le tocam marunt si le punem la calit in putin ulei de floarea soarelui, adaugam si ardeiul curatat, spalat si tocat si picaram putina apa calduta sa nu se lipeasca.

Eu am mai avut ardei la congelator si am pus din aceia.

Cand legumele sunt aproape patrunse, adaugam apa fiarta, dovlecelul si fasolea verde, acoperim oala cu capac si lasam sa fiarba cam 30 de minute la foc mediu, apoi incercam daca dovlecelul se patrunde, la fel si fasolea si daca da, punem rosiile.

mai lasam 10 minute pe foc dupa care potrivim de sare daca mai este nevoie si oprim focul.

Adaugam imediat mararul tocat si putem servi.

Este o ciorba putin acrisoara, dar noi preferam sa o acrim separat in farfurie cu lamaie sau otet, fiecare dupa gust.

TIPS-URI

1

Se poate acri cu bors sau otet.

2

Se poate servi si cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecel cu fasole verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

susu 1

11.03.2015, 19:50

ce bine arata ciorbita ta, imi place si rece racoritoare

monik80 1

12.03.2015, 10:29

kytz 1

22.12.2016, 09:55

Cred ca e foarte buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecel